• English
  • Български
  • Subcribe to Our RSS Feed

Ресурси: Bee-Bot

Емулатор на BEE- BOT 

Иновации и консултиране | Innovating and ConsultingЕмулаторът е проект, в който е симулирана работата на Bee-Bot с помощта на езика за визуално програмиране Scratch. Решението съдържа три подпроекта, като всеки един е направен под формата на игра, чрез която се научават различни понятия от математиката, физиката и географията. Към всеки подпроект има описани правила, които играчите трябва да спазват. Проектът е носител на награда от Международен конкурс „Математика и проектиране“ 2013, Москва.

 
15×15 шаблони за работа с Bee-Bot

Иновации и консултиране | Innovating and ConsultingБЕЗПЛАТНИ шаблони (листи) с размери 15 х 15 см. за отпечатване, изрязване и работа с Bee-Bot.. Шаблони на теми: космос, цветове, геометрични фигури, морски обитатели, пирати и съкровища, цветове и форми, рицари и принцеси, природа, прогноза и време, дните от седмицата, домашни животни и др.

 
БДП шаблони (15×15) за работа с Bee-Bot

Иновации и консултиране | Innovating and ConsultingОтпечатайте, изрежете и свържете пътищата. Разположете сгради около кръстовищата и симулирайте различни ситуации по БДП. За лесни и практични Bee-Bot дейности свързани със занятия по БДП: оразмерени шаблонни форми на жилищни, административни и други сгради, шаблони на пътни настилки с маркировка, шахти и други препятствия.

 

Да преоблечем и задвижим Bee-Bot

Иновации и консултиране | Innovating and ConsultingДа преоблечем Bee-Bot като пират, зебра, жаба, динозавър, принц, магаре или майнуна… Да го задвижим като спортна или полицейска кола, като противопожарен автомобил или линейка. С помощта на ножичка, лепило, тиксо или кламер – изрежете някой от шаблоните, свържете маркираните краища и се забавлявайте докато учите.

 

Програмиране от Just2Easy

Иновации и консултиране | Innovating and ConsultingИнструментът е разделен на три категории (нива) като работата с първият инструмент изключително много прилича на работата с Bee Bot, единствената разлика е, че с Вее програмираме и управляваме реално, а тук работим виртуално. Това не пречи разбира се, виртуалните модели да бъдат свързани и с реални не само модели, но и ситуации.

 

Music Droid – програмиране чрез игра

Иновации и консултиране | Innovating and ConsultingБезплатно приложение за Android, което е предназначено за формиране на начални умения в програмирането у деца в предучилищна и начална училищна  възраст. Работната площ на приложението много наподобява работата с Bee-Bot – панел разделен на 20 правоъгълника. Командите са познатите от работата с Bee-Bot – напред, наляво, надясно.

 

Ресурси за Bee-Bot

Иновации и консултиране | Innovating and ConsultingВисоко качествени безплатни ресурси за програмируеми роботи от Бев Еванс. Карти-подложки, животни – насекоми, бозайници и влечуги,  плодове, зеленчуци, букви, цифри и много, много други  ресурси. Всички материали са подредени по категории и оразмерени 15 х 15 см. 

 

Карти – шаблони за Bee-Bot 

Иновации и консултиране | Innovating and ConsultingБезплатни карти-шаблони за работа с Bee-Bot. ресурсите са категоризирани в седем раздела: математика, грамотност, истории, време и сезони, места, предмети от нашия бит и др. Материали са с размери 15 х 15 см.

 

Добавена реалност + Bee-Bot 

Иновации и консултиране | Innovating and ConsultingДобавената или разширена реалност е сравнително нов термин в ИКТ индустрията, който представлява наслагване на слоеве информация (аури) върху реално съществуващи обекти. Добавената реалност е мощен инструмент, който се използва в рекламния бизнес, в издателския, а от скоро и в образованието. Описание на най-популярните приложения за създаване на добавена реалност и връзки към тях.

 

Map Maker – виртуални карти-подложки

Иновации и консултиране | Innovating and ConsultingИнструмент за съставяне на карти, които могат да се използват като отправна точка за задачи свързани с Bee-Bot. Една от картите може да се използва занятия по БДП – може да създавате пътища, сгради и др. Другата карта е за търсене на „съкровища“ с изображения на ковчежета за съкровища, вулкан, палатка и др. Всяка карта може да се принтира.